Звіт про науково-дослідну роботу за 2012 р. П. п. Розробка технологій і технічних засобів для рослинництва в умова зрошуваного землеробства півдня України - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Кольцов, Микола Павлович; Кольцов, Николай Павлович; Kol’tsov, Mykola; Саньков, Сергій Михайлович; Саньков, Сергей Михайлович; Sankov, Serhii; Білокопитов, О. В.; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2013)
Звіт з НДР: 53 сторінки, 11 рисунків, 4 таблиці, 42 посилання. Об'єкти дослідження – технологічні процеси об’єктів післязбиральної обробки зерна; склад зернового вороху після збирання врожаю зернозбиральними комбайнами; робочий орган плуга – букера для полицевого обробітку грунту; коливальний робочий орган викопувального плуга; процес механізованого садіння підщеп плодових культур. Мета роботи – підвищення ефективності роботи: процесів післязбиральної обробки зерна; технічних засобів для обробітку грунту; садіння та викопування підщеп плодових культур. Методи дослідження – метод ідентифікації, регресійний аналіз,основні положення вищої математики та теоретичної механіки, методика польових досліджень.
Keywords: математичні моделі; аеродинамічні характеристики зернового вороху; плуг-букер; викопувальний плуг; садильний апарат