Опис до патенту на корисну модель № 67394 "Спосіб визначення оптимальної системи удобрення плодових культур азотом" - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana (Державна служба інтелектуальної власності України, 2012)
Спосіб визначення оптимальної системи удобрення плодових культур азотом, при якому визначають параметри показників інтенсивності фізіолого-біохімічних процесів, який відрізняється тим, що визначають коефіцієнт листкової продуктивності та чистої продуктивності фотосинтезу за різних поєднань доз, строків та способів внесення азотних добрив, порівнюють критерії даних показників з нормативними (оптимальними) значеннями, установленими шляхом послідовного виділення групи рослин з найвищими значеннями даних показників з урахуванням урожайності, на основі чого проводять вибір оптимальної з точки зору ефективного використання фотосинтетичної функції рослин і формування запланованого рівня врожайності системи удобрення плодових культур азотом за параметрами показників, що максимально наближені до нормативних
Keywords: садівництво; система удобрення рослин