Механіко-математичні дослідження сільськогосподарських машин та агрегатів: монографія - Леженкін, Олександр Миколайович; Леженкин, Александр Николаевич; Lezhenkin, Oleksandr; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aiubov, Abdulmelik; Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; et al. (Люкс, 2021)
В монографії розглянуто аналіз сучасних технологій збирання зернових культур, загальну методику механіко-математичних досліджень сільськогосподарських машин та агрегатів, математичні моделі руху причіпного зернозбирального агрегату, стійкість руху даного агрегату, статистичний аналіз механіко-технологічних властивостей обчісаного вороху, аналітичне визначення параметрів та режимів роботи різального пристрою шнекового типу для зрізання обчісаних стебел, а також теоретичне дослідження стрічкових транспортерів. Монографія розрахована на широке коло наукових працівників, спеціалістів сільськогосподарської галузі, аспірантів, магістрантів і студентів механіко-технологічних факультетів та сільськогосподарського машинобудування.
Keywords: гармонійні коливання; системи одиниць вимірювання; закони динаміки; криволінійний рух точки; потенціальна енергія; збиральний агрегат; збиральні машини; обертання шнека; елеватор