Патент на корисну модель № 23108 "Пристрій для контролю забрудненості моторного масла в двигунах внутрішнього згорання" - Кушлик, Роман Васильович; Кушлык, Роман Васильевич; Kushlyk, Roman; Яковлєв, В. Ф.; Микитенко, О. В.; Кушлик, Руслан Романович; Кушлык, Руслан Романович; Kushlyk, Ruslan (My University, 2007)
Пристрій для контролю забрудненості моторного масла, який містить послідовно з єднаний генератор збуджуючих імпульсів, випромінюючий перетворювач, приймальний перетворювач, підсилювач, детектор і формувач імпульсів вихід якого підключено до входу генератора збуджуючих імпульсів. послідовно з'єднаний вимірювач часових інтервалів, вхід якого підключено до другого виходу генератора збуджуючих імпульсів, індикатор, формувач одиночних імпугісів, який підключено між генератором збуджуючих імпульсів формувачем імпульсів, генератор лічильних імпульсів, вихід якого підключено до другого входу індикатора, і комутатор, який підключено між випромінюючим перетворювачем і приймальним перетворювачем, який відрізняється тим, що в пристрій додатково введені компаратор який підключено між детектором і формувачем імпульсів, та двійкові лічильники, вхід яких підключено' до другого виходу генератора збуджуючих імпульсів а вихід двійкових л чигьників послідовно підключено до входу цифро-аналогового перетворювача, вихід якого підключено до другого входу компаратора, вихід якого з'єднано з входом формувача імпульсів, вихід якого послідовно підключено до входу формувача одиночних імпульсів, вихід якого з'єднано з другим входом вимірювача часових ітервалів
Keywords: контроль забрудненості; генератор збуджуючих імпульсів; випромінюючий перетворювач; приймальний перетворювач; діагностування моторного масла; двигун внутрішнього згорання