Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання: методичні вказівки до практичної роботи №3 на тему «Система допусків і посадок 2ISO» для студентів напрям підготовки 6.050503 «Машинобудування» ОКР Бакалавр - Сірий, Ігор Сергійович; Серый, Игорь Сергеевич; Sieryi, Ihor; Паніна, Валерія Валеріївна; Панина, Валерия Валерьевна; Panina, Valeriia; Полудненко, О. В. (ТДАТУ, 2018)
Вивчити основні поняття і визначення: система допусків і посадок ISO, типи гладких циліндричних з’єднань, посадки в системі отвору і в системі валу, одиниця допуску, інтервали діаметрів, квалітет, число одиниць допуску, приклади застосування квалітетів, ряди основних відхилів, побудова поля допуску, основний та додатковий набори полів допусків, температурний режим, передбачений у системі допусків і посадок ISO.
Keywords: системи допусків ISO; системи посадок ISO; параметри посадок; поля допусків; граничні відхили; одиниця допуску; температурний режим; циліндричні з’єднання; застосування квалітетів; набори полів допусків