Виробництво сирів в странах Євросоюзу - Волкова, І. Д. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Переробка молока дозволяє створити продукт з високою доданою вартістю. Лідером тут є сир. Сир - різноманітний продукт. Для виробництва 1 кілограма вимагається, в середньому, 7-10 літрів молока [1]. Крім того, багато сортів сиру відносяться до преміальних продуктів: їх виробництво, з урахуванням терміну визрівання, вимагає декількох років. Країни, в яких виробляються такі сири, строго підходять до дотримання законодавства про контроль географічного походження продукції
Keywords: сир; переробка молока; оброблені сири; порошкові сири; терті сири; сири з блакитною пліснявою; Ferme de Loujeanne