Компенсація реактивної потужності у районних мережах - Щербаков, С. В.; Іванов, М. В.; Курчанов, А. А. (ПП "Резнік", 2021)
В останні роки підвищенню якості електроенергії приділяють достатньої уваги, оскільки якість електроенергії може істотно впливати на втрати електроенергії, надійність систем електропостачання, технологічний процес виробництва. Зростання виробництв і розвиток інфраструктури селищ за рахунок створення виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, викликає збільшення числа і потужності електроспоживачів, що використовуються на виробництвах в основних і допоміжних циклах, тому збільшується електрична енергія, споживана через районні мережі. В залежності від виду обладнання, що використовується, навантаження ділиться на активне, індуктивне і ємнісне.
Keywords: електроенергія; електропостачання; магнітне поле; трансформатори; реактори