Стратегії просування авторських турів на ринку оздоровчого туризму України : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 242 Туризм і рекреація ОПП «Туризм» - Мустафаєва, Інгуль (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Сучасний розвиток туристичної галузі характеризується структурними змінами у споживчій поведінці, трансформацією мотивацій подорожей та зростанням попиту на індивідуалізовані формати туристичних послуг. Світові тенденції свідчать про активний розвиток сегмента оздоровчого та wellness туризму, що підтверджується аналітичними звітами Global Wellness Institute [33], згідно з якими обсяг світового ринку wellness-подорожей демонструє стабільну позитивну динаміку навіть в умовах глобальних кризових явищ. В умовах соціально-економічної нестабільності, воєнних викликів та зростання психологічного навантаження на населення України особливого значення набувають туристичні продукти, спрямовані не лише на фізичне оздоровлення, а й на ментальне відновлення, формування емоційної стійкості та переосмислення життєвих цінностей. У цьому контексті формується сегмент авторських трансформаційних турів, які поєднують елементи оздоровчого, психологічного та experiential-туризму.
Keywords: авторські тури; туристична галузь; wellness туризм; Global Wellness Institute