Лазерно-інтерференційна діагностика композиційних матеріалів - Кесарійський, О. Г.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Композиційні матеріали знайшли широке застосування в енергетичному машинобудуванні. Використовуються вони не тільки конструкціях, що сприймають статичні навантаження як, наприклад, газгольдери, а і у динамічно навантажених агрегатах, наприклад, лопатевих роторах вітроенергетичних установок. В процесі роботи таких установок, на лопаті із композиційних матеріалів, діють знакозмінні та імпульсні навантаження. Під впливом таких навантажень навіть незначні пошкодження деталей можуть стрімко розвиватися і призводити до раптового руйнування конструкції. Очевидно, що для попередження аварійних ситуацій потрібно проводити контроль технічного стану деталей та вузлів
Keywords: лазерно-інтерференційна діагностика; композиційні матеріали; енергетичне машинобудування