Вибір режимів вібронакатування внутришніх поверхонь деталей - Тарабанов, Є. О.; Новик, Олексій Юлійович; Новик, Алексей Юльевич; Novyk, Oleksii (ТДАТУ, 2020)
Вплив характеристик якості поверхневого шару деталей з її експлуатаційними властивостями свідчить, що оптимальна поверхня повинна бути досить твердою, мати стискаючі залишкові напруги, мілкодисперсну структуру, змяту форму мікронерівностей з великою кількістю опорних поверхонь. Це можна отримати за допомогою вібраційного накатування поверхонь деталей.
Keywords: мікрорельєф поверхні; тертя; підвищення зносостійкості втулок