Основні категорії комбікормів - Генчєв, М. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Найпростіший спосіб приготування комбікорму - просто змішати інгредієнти. Таку їжу можна давати підрослим бройлерам. Але такий комбікорм засвоюється гірше, птах витрачає енергію на те, щоб позбавити зерно від плівок. Малюкам пропонують подрібнені види їжі. Новонароджені курчата повинні отримувати комбікорм у вигляді мучки. Підрослі курчата можуть споживати комбікорм фракції 3-5 мм. Для його отримання зерно змішують і пропускають через зернодробарку. Для того, щоб курчата більш охоче поїдали корм, їм пропонують їжу підсолоджену. Для цього готовий комбікорм зволожують водою, в якій розчинили цукор, активно розмішують. Процедуру проводять безпосередньо перед годуванням.
Keywords: комбікорм; суміш; гранули