Розвиток суфіксальної словотвірної підсистеми іменників із транспозиційним значенням опредметненої дії (структури з суфіксом -н(и)/-чин(и)) - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (Житомир. держ. ун-т ім. І. Франка, 2015)
Деривати із загальним словотвірним значенням опредметненої дії становлять значну групу лексики в українській мові. Систему формантів, що беруть участь у творенні таких іменників, складають праслов’янські, власне українські та запозичені суфіксальні морфеми. У статті ми визначаємо лексико-словотвірні групи віддієслівних іменників, які творяться за допомогою суфікса -н(и)/-чин(и) та показуємо їх динаміку.
Development of the Suffixal Word-Building Subsystem of Nouns with the Transpositional Meaning of the Object-Related Action (Structures with the Suffix -н(и)/-чин(и))
Keywords: словотвір; опредметнена дія