Якість саджанців черешні в залежності від системи утримання грунту в розсаднику - Нінова, Галина Василівна; Нинова, Галина Васильевна; Ninova, Halyna (ТДАТУ, 2021)
Рентабельність виробництва забезпечується за рахунок вищої реалізаційної ціни на саджанці високої якості ( діаметра штамбу, закладеної крони з 3-4 гілками, які визрівали, розвинутою кореневою системою, яка має декілька скелетних коренів з бічними галуженнями та дрібними корінцями (мочкою). Такі саджанці при викопуванні не мали пошкоджених коренів, що забезпечує гарну приживленість їх у саді. Що є важливим для саджанців кісточкових порід, які утворюють за зальноприйнятою технологією міцні скелетні корені на глибині 40-50 см, з малим галуженням, які підрізаються під час викопування.
Keywords: черешня; саджанці; розсадники; краплинне зрошення; застосування мульчування; підщеп