Особливості впливу елементів технології вирощування садів на термічний режим грунту - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana (My University, 2019)
Висвітлюючи агрометеорологічний аспект ефективності зрошення, систем утримання та удобрення ґрунту під сільськогосподарськими культурами, зокрема плодовими деревами, більшість учених зазначають, що вона обумовлюється термічним і водним режимами ґрунту впродовж року. Вологість і температура ґрунту є основними чинниками, які обумовлюють інтенсивність багатьох ґрунтових процесів і, як наслідок, визначають інтенсивність продукційних процесів рослин.
Keywords: удобрення ґрунту; гідротермічний режим ґрунту; мікроклімат насаджень; чорний пар