Метод моделювання поверхонь складних технічних виробів - Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia; Гавриленко, Євген Андрійович; Гавриленко, Евгений Андреевич; Havrylenko, Yevhen (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Задачу виготовлення виробів, обмежених складними функціональними поверхнями, з високою точністю вирішують технології, які передбачають використання верстатів із ЧПУ. Обов'язковим етапом такої технології є створення тривимірної комп'ютерної моделі виробу з використанням CAD-системи. EN: The technology of design of computer models of surfaces defined by array of points is developed. The main requirement to the surface of products which interact with the environment, is to ensure a given character of their flow.
Keywords: підганяння кривих; інтерполяція; обробка поверхні; методи вирівнювання; система САПР; проектування; curve fitting; interpolation; surface fitting; smoothing methods; reverse engineering; CAD system; design engineering