Опис до патенту на винахід № 104199 "Захисний пристрій для вікна виробничого приміщення" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rohach, Yurii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Захисний пристрій для вікна виробничого приміщення включає раму, вертикальні та горизонтальні стержні, зв'язані між собою та рамою, опорні елементи та утримуючі стержні. Для спрощення звільнення віконного прорізу від пристрою та підвищення безпечності використання опорні елементи виконані у вигляді пластин з наскрізними отворами та симетрично закріплені на рамі, а утримуючі стержні обладнані захватами коробчастої форми, причому утримуючі стержні, які розміщені в нижній частині вікна, оснащені фіксаторами, з'єднаними між собою рукояткою, розташованою з внутрішньої сторони приміщення
Keywords: захисний пристрій; утримуючі стержні; вертикальні та горизонтальні стержні; фіксатори; вікна виробничого приміщення