Оптимізація технологічного процесу ремонту культиватора - Паніна, Валерія Валеріївна; Панина, Валерия Валерьевна; Panina, Valeriia; Дашивець, Галина Іванівна; Дашивец, Галина Ивановна; Dashyvets, Halyna (Луцький НТУ, 2021)
Культиватор – сільськогосподарське знаряддя, робота якого пов'язана зі суцільною передпосівною обробкою ґрунту, а також обробкою самих посівів. На відміну від плуга культиватор виконує розпушування без обороту пласта, завдяки чому затримується волога, прискорюється прогрівання землі, створюється оптимальний режим для мікробіологічних процесів і забезпечується доступ до насіння різних поживних речовин і корисних мікроелементів
Keywords: сільськогосподарське знаряддя; передпосівна обробка ґрунту; обробка посівів; розпушування без обороту пласта; прискорюється прогрівання землі; мікробіологічні процеси; види технічного обслуговування культиватора