Опис до патенту на корисну модель № 126805 "Пристрій для зберігання продуктів" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Кочкін, С. П.; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; Tarasenko, Vira; Буденко, Сергій Федорович; Буденко, Сергей Федорович; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для зберігання продуктів містить камеру з решітчастими основами для розміщення і зберігання харчових продуктів, вентилятор, головний повітроохолоджувач, повітропроводи, щілини для підводу і розподілення охолоджуючого повітря, шибери. Додатково встановлено повітроохолоджувач, вентилятор, рециркуляційний повітропровід для під'єднання до головного повітроохолоджувача, патрубок для відведення конденсату, повітроохолоджувачі виконано у вигляді випарника холодильної машини і розміщено на шляху потоку повітря до камери, патрубок відведення конденсату встановлено в нижній частині повітропроводу, вихід камери з'єднано повітропроводом з входом до вентилятора.
Keywords: холодильна техніка; холодильна камера; охолодження повітря; зберігання продуктів; відведення конденсату; вентилятор