Опис до патенту на корисну модель № 91466 "Фільтр" - Гвоздєв, О. В.; Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Шпиганович, Т. О.; Дімітров, В. Є. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2014)
Фільтр містить корпус з патрубками для підводу суспензії та відводу осаду, кришку зі штуцером для підводу стиснутого повітря та перепускним клапаном, фільтрувальну перегородку з дренажною решіткою, відтискну діафрагму з поршнем, що закріплені поміж фільтрувальною перегородкою та кришкою, пружину, що встановлена між відтискною діафрагмою та кришкою, і основу з патрубком для відводу освітленої рідини. Робоча поверхня поршня виконана еластичною у формі півсфери
Keywords: фільтр; сільське господарство; народне господарство; харчова промисловість; хімічна промисловість; розділення неоднорідних систем