Оцінка ефективності здійснення маркетингу дорадчих послуг - Якунічева, Анастасія Юріївна; Якуничева, Анастасия Юрьевна; Yakunicheva, Anastasiia (ХНТУСГ, 2015)
UK : У статті розглянуто можливість оцінки ефективності використання інструментів маркетингу дорадчими службами як спосіб підвищення ефективності надання дорадчих послуг в цілому. Зосереджена увага на внутрішніх показниках дорадчих служб: зміна чистого прибутку та витрат на маркетинг дорадчих послуг, зміна рівня рентабельності, ціни та собівартості послуг, а також обсяг їх реалізації. Ці дані є вихідними для здійснення оцінки ефективності маркетингу дорадчих послуг, що слугуватиме підставою приділення особливої уваги здійсненню маркетингу з боку дорадчих служб. Чинне місце займає оцінка інформації одержаної у наслідок здійснення маркетингу дорадчих послуг. Пропонується експертним шляхом визначати коефіцієнт вагомості кожної властивості інформації та оцінювати її вплив на вірогідність досягнення поставленої мети, заради якої вона була отримана. RU : В статье рассмотрена возможность оценки эффективности использования инструментов маркетинга информационно-консультационными службами как способ повышения эффективности предоставления консультационных услуг в целом.Сосредоточено внимание на внутренних показателях информационно-консультационных служб: изменение чистой прибыли и расходов на маркетинг консультационных услуг, изменение уровня рентабельности, цены и себестоимости услуг, а также объема их реализации. EN : In the article was reviewed the possibility of evaluation of efficiency the implementation of marketing advisory services as a way to increase the efficiency of advisory services in general. There are internal indicators of advisory services: a change in net income and the cost of marketing of advisory services, changes in the level of profitability, prices and cost of services, and the amount of their realization a focus of attention.
Оценка эффективности осуществления маркетинга консультационных услуг
Evaluation of efficiency the implementation of marketing advisory services
Keywords: маркетинг дорадчих (інформаційно-консультаційних) послуг; економічна ефективність маркетингу; економічний ефект від маркетингу; ефективність дорадчих послуг; маркетинг информационно-консультационных услуг; экономическая эффективность маркетинга; экономический эфект от маркетинга; эфективность информационно-консультационных услуг; marketing of advisory services; efficiency the implementation of marketing advisory services; the efficiency of advisory services