Соцiалiзацiя особистостi як проблема соцiальноЇ синергетики - Ісакова, Олена Іванівна; Исакова, Елена Ивановна; Isakova, Olena (Одеса: ГО «Причорноморський центр дослiджень проблем суспiльства», 2020)
Соцiалiзацiя особистостi - одна з тих фундаментальних проблем соціально-гуманiтарного пiзнання, актуальнiсть вивчення яких не зменшується з плином часу. Бiльш того, з урахуванням реалiй сучасного суспiльства, що знаходиться на етапi трансформацiї, необхiднiсть розробки проблеми соцiалiзацiї лише посилюється. Це викликано в исуванням нових вимог до особистостi з боку суспiльства, розмиванням i девальвацiєю системи традицiйних цiнностей, сформованого механiзму соцiалiзацiї поколiнь i порушенням наступностi мiж ними
Keywords: соціально-гуманiтарне пiзнання; соцiальна синергетика; соціалізація