Теоретичний аналіз проблеми підвищення адаптації студентської молоді до умов навчання у ВНЗ - Єременко, Лариса В'ячеславівна; Еременко, Лариса Вячеславовна; Yeremenko, Larysa (My University, 2017)
Питання соціально-психологічної адаптації студентів вже довгий час залишається актуальним в педагогіці, психології та соціології. Дослідження даного питання є безперечно важливим елементом становлення молодої особистості. Студентство можна вважати окремим соціальним прошарком суспільства, а питання адаптації студента на перших роках навчання є окремим аспектом дослідження адаптації в цілому. Аналіз психолого-педагогічної літератури дав змогу визначити адаптацію до навчання у ВНЗ як складний багатофакторний процес включення студентів у нову освітньо-виховну систему, у нову систему вимог і контролю, новий колектив, а для багатьох в нові життєві умови.
Keywords: адаптація студентів; педагогіка; соціологія; психологія; особистість; адаптація до навчання; освітньо-виховна система; соціум