Експериментальні дослідження процесу змішування води з концентратом у протитечійно-струминному змішувачі - В’юник, Ольга Володимирівна; Вьюник, Ольга Владимировна; Viunyk, Olha; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Смєлов, Андрій Олександрович; Смелов, Андрей Александрович; Smielov, Andrii; Паніна, Валерія Валеріївна; Панина, Валерия Валерьевна (My University, 2018)
UK: Представлено результати експериментальних досліджень процесу протитечійно-струминного змішування води з концентратом для виготовлення солодких напоїв. Надано схему експериментальної установки, описано принцип її роботи. Наведені залежності вмісту концентрату в змішаному розчині від тиску подачі води, напору концентрату, величини кільцевого зазору в приймальній камері і відстані між форсунками. Представлено оптимальні конструктивно-технологічні параметри змішувача для забезпечення необхідного вмісту концентрату в готовому розчині. EN: The results of experimental studies of the process of counter-jet mixing of water with a concentrate for the production of sweet drinks are presented. The scheme of the experimental setup is given, describes principle of operation. The dependences of the content of concentrate in the mixed solution on the pressure of the water supply, concentrate pressure, the size of the annular gap in the receiving chamber and the distance between the nozzles are given. The optimal design and technological parameters of the mixer were determined to provide the required concentrate content in the finished solution.
Experimental investigations of the process of mixing liquids in a counter-jet mixer
Keywords: струминне змішування; протитечійно-струминний змішувач; змішувач солодких напоїв; перемішування води з концентратом; залежності вмісту концентрату; тиск подачі води; jet mixing; experimental research; counter-jet mixer; mixer of sweet drinks; mixing of water with concentrate