Регіональна диференціація прибутковості у сфері послуг: статистичний аспект - Завадських, Ганна Миколаївна; Zavadskykh, Hanna (Хмельницький : ХПК «Львівська політехніка», 2025)
Сфера послуг у структурі національної економіки України традиційно відіграє визначальну роль – вона формує понад 60% валового внутрішнього продукту та забезпечує значну частку зайнятості. Проте воєнний стан, запроваджений у 2022 році, кардинально змінив умови функціонування бізнесу, призвівши до структурних зрушень у просторовій організації економічної активності, зокрема у сфері послуг. Проблема регіональної диференціації прибутковості підприємств набула особливої актуальності: частина регіонів втратила економічний потенціал через бойові дії та евакуацію населення, тоді як інші – зокрема центральні та західні області – стали центрами релокації бізнесу й зростання ділової активності.
Keywords: регіональна диференціація; національна економіка України; статистичний аналіз; сфера послуг