Ссавці України : динаміка стратегії і приорітетів щодо їх ресурсів - Волох, Анатолій Михайлович; Волох, Анатолий Михайлович; Volokh, Anatolii (My University, 2017)
Виокремлення потреби одного виду (людини) над потребами інших живих істот, що підтверджує недолуга ідея стійкого розвитку, стала чи не найшкідливішою тенденцією сьогодення. Попри значні зусилля світової спільноти, нам не вдалося зупинити процес зникнення видів. Особливо це стосується ссавців, різноманіття яких разом з чисельністю деяких, продовжує скорочуватись. Упродовж тривалого часу на теренах України по відношенню до цих тварин можна виділити 4 періоди, які відрізнялися різними підходами до їх ресурсів.
Keywords: потреби; зникнення видів; ссавці; періоди; інтенсивне господарське використання; знищення тварин; запровадження концепції; збереження видового різноманіття; копитні; формуванню новітнього ареалу