Вирішення прикладних задач у сфері управління продуктивністю праці в системі якості життя - Ярчук, Ангеліна Володимирівна; Ярчук, Ангелина Владимировна; Yarchuk, Anhelina (My University, 2020)
На основі висновку щодо необхідності підвищення якості життя населення розроблено механізм управління якістю життя, який включає відповідні етапи побудови управління якістю життя (розробка нормативів якісного життя; оптимальна модель якісного життя; розробка системи управління якістю життя); відповідні підходи до підвищення якості життя (аспектний, комплексний, системний); об’єкти та суб’єкти управління, складові системи якості життя та механізм управління якістю життя населення, що підтверджує доцільність застосування запропонованої методики оцінки системи, яка може бути покладена в основу обґрунтування необхідних управлінських рішень, спрямованих на зростання якості життя населення.
Keywords: управління; когнітивний аналіз; когнітивне моделювання; когнітивна система; статистичний аналіз; продуктивність праці; управлінські рішення