Методика експериментальних досліджень процесу сушіння пташиного посліду в барабанній сушарці - Григоренко, Сергій Михайлович; Григоренко, Сергей Михайлович; Hryhorenko, Serhii; Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro (My University, 2019)
UK: Розробка програми та методики проведення експериментальних досліджень процесу сушіння пташиного посліду для визначення конструкційно-технологічних та енергетичних показників барабанної сушарки. Використано методи математичної статистики, аналізу і синтезу, описання й моделювання. Представлено застосування математичних методів, зокрема математичного планування, що дозволить оцінити впливовість діючих факторів, одержати математичну модель процесу сушіння та визначити оптимальні параметри і режими роботи барабанної сушарки під час реалізації процесу. Розроблена методика експериментальних досліджень процесу сушіння курячого посліду з використанням барабанної сушаркидозволяє з мінімальними витратами створити модель процесу. Представлено необхідне обладнання та методику обробки отриманих експериментальних даних. Наведено математичний метод планування, визначено рівні та інтервали варіювання діючих факторів. EN: Development of the program and methods of carrying out experimental studies of the process of drying avian manure to determinethe structural-technological and energy parameters of drum dryer. Methods of mathematical statistics, synthesis and analysis, description and modeling were used. Presents the application of mathematical methods, in particular mathematical planning, which will allow to evaluate the role of influential factors; to obtain a mathematical model of the drying process and to determine the optimal conditions for its parameters and modes of operation. The technique of experimental studies of the process of drying chicken manure using a drum dryer allows to create a process model with minimal cost. The necessary equipment and methods for processing the obtained experimental data are presented. The mathematical method of planning is given, the levels and intervals of variation of the current factors are determined. RU: Разработка программы и методики проведения экспериментальных исследований процесса сушки птичьего помета для определения конструкционно-технологических и энергетических показателей барабанной сушилки. Использованы методы математической статистики, анализа и синтеза, описания и моделирования. Представлено применение математических методов, в частности математического планирования, что позволит оценить роль значимых факторов, получить математическую модель процесса сушки и определить оптимальные условия его параметров и режимов работы. Разработанная методика экспериментальных исследований процесса сушки куриного помета с использованием барабанной сушилки позволяет с минимальными затратами создать модель процесса. Представлены необходимое оборудование и методика обработки полученных экспериментальных данных. Приведен математический метод планирования, определены уровни и интервалы варьирования действующих факторов.
The methodology of experimental studies of the drying bird droppings process in a drum dryer
Методика экспериментальных исследований процесса сушки птичьего помета в барабанной сушилке
Keywords: сушарка; барабан; послід; методика дослідження; біодобриво; dryer; drum; litter; research methodology; biofertilizer; сушилка; помет; методика исследования; биоудобрение