Облік і оцінка завданої Україні війною шкоди та збитків землям сільськогосподарського призначення - Голуб, Наталя Олександрівна; Holub, Natalia (ННЦ «ІАЕ», 2022)
Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Використання власності на землю не може завдавати шкоди правам і свободам громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію і природні якості землі.
Keywords: земельний фонд; сільськогосподарські призначення; ґрунти