Опис до патенту на винахід № 90743 "Самозавантажувальний кормороздавач" - Мілько, Дмитро Олександрович; Милько, Дмитрий Александрович; Milko, Dmytro; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Самозавантажувальний кормороздавач, що містить встановлений на рамі бункер з розміщеними в ньому повздовжнім подавальним та поперечним вивантажувальним транспортерами з приводами і бітерами, завантажувальний механізм, робочий орган, виконаний у вигляді двох горизонтально встановлених гвинтів правого та лівого навивання з протилежним обертанням і розміщених всередині них валів, на кінцях яких встановлені пили з більшою частотою обертання, ніж гвинти, який відрізняється тим, що завантажувальний механізм виконаний у вигляді кидального пристрою з лопатями, які розміщені під кутом 150º відносно радіуса, та приводом і дефлектором, розтруб якого виконаний у вигляді суміщених півкіл
Keywords: кормороздавач; бункер; вивантажувальний транспортер; бітер; завантажувальний механізм; дефлектор