Опис до патенту на корисну модель № 133049 "Пристрій перетворення теплової енергії в електричну" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Пристрій перетворення теплової енергії в електричну містить дві пластини електричного конденсатора, нерухому пластину, до якої прикріплено діелектрик, та рухому пластину, яка прикріплена до кінця бруска, джерело збудження постійного струму, контакти для заряду конденсатора і контакти для зняття напруги на навантаження. Встановлено тепловий насос, теплообмінник якого поперемінно виконує функції випарника або конденсатора теплового насоса
Keywords: перетворення теплової енергії в електричну; енергетика; ємнісні перетворювачі теплової енергії в електричну