Повоєнне відновлення та регіональний розвиток. - Завадських, Ганна Миколаївна (Одеса : ОДАУ, 2023)
Для відновлення і успішного економічного розвитку регіонів потрібні нові підходи і механізми щодо реалізації державної регіональної політики. Фахівці і парламентарі вже розпочали обговорення питання удосконалення законодавства України в сфері державної регіональної політики. Зокрема, є пропозиція переглянути класифікаційний поділ територій за функціональним призначенням і запровадити наступну типологію регіонів: території відновлення, регіональні полюси зростання, території з особливими умовами для розвитку, території сталого розвитку.
Keywords: нові підходи розвитку регіонів; державна регіональна політика