Опис до деклараційного патенту на винахід № 37109 "Електричний фільтр і спосіб його регенерації" - Дідур, В. В.; Крижачківський, Микола Людвігович; Крыжачковский, Николай Людвигович; Kryzhachkivskyi, Mykola; Красніков, Ю. В.; Дідур, Володимир Аксентійович; Дидур, Владимир Аксентиевич; Didur, Volodymyr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2001)
Електричний фільтр, який має корпус з входом та виходом, перший та другий електроди з отворами, що перевищують розміри затриманих домішок, які встановлені на відстані один від одного, фільтрівний елемент з діелектричного матеріалу, встановлений між електродами, що має пори біль-ші частинок домішок, які знаходяться в очищувальній рідині, який відрізняється тим, що фільтрівний елемент, виконаний у вигляді проникної гідрофобної перегородки, у вузлах якої розташовані зерна сегнетоелектрика на відстані двох-трьох їх радіусів. 2. Спосіб регенерації електричного фільтру, що полягає у знятті напруги з електродів і проходженні під тиском чистої робочої рідини, який відрізняється тим, що до електродів підключають вихід генератора ультразвукових частот, який настроєно на резонансну частоту сегнетоелектрика, а через патрубки подають зустрічний потік чистої робочої рідини
Keywords: електричний фільтр; електроди; фільтрівний елемен; домішки; очищувальна рідина; гідрофобна перегородка; сегнетоелектрик