Сільський зелений туризм як перспектива розвитку домогосподарств - Демко, Валентина Сергіївна; Демко, Валентина Сергеевна; Demko, Valentyna (РВЛ ЦНТУ, 2018)
В умовах економічної кризи, яка має місце в Україні, посилюються негативні процеси в суспільстві такі як спад виробництва, вивільнення працівників, збільшення надлишку робочої сили, відсутність капіталовкладень на створення нових робочих місць, реструктуризація господарства. Велике занепокоєння викликають проблеми невеликих міст і сіл: населення села старіє, молодь виїжджає у великі міста або взагалі до інших країн, безробіття в селах зростає, освіта населення падає, села вимирають. Все це вимагає пошуку адекватних заходів щодо вирішення цих проблем, стабілізацію регіональної економіки та відродження села. А враховуючи стратегічну важливість сільського господарства, воно має бути центром економічного розвитку села. Для цього потрібно сформулювати ряд ефективних заходів. Один з них – забезпечення можливості диверсифікації виробничої діяльності та альтернатив додаткового джерела доходу. Саме таким інструментом може стати сільський зелений туризм, який не вимагає великих фінансових вкладень та може стати джерелом привабливості, унікальності функціонування сільськогосподарського бізнесу в регіоні.
Keywords: економічний розвиток села; сільський зелений туризм; туризм; туристична активність