Порівняння товарних, біохімічних, органолептичних показників якості свіжих і свіжозаморожених плодів персику раннього строку достигання, що вирощені в умовах Південного Степу України - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Алексєєва, Ольга Миколаївна; Алексеева, Ольга Николаевна; Aleksieieva, Olha; Кривонос, Ірина Анатоліївна; Кривонос, Ирина Анатольевна; Kryvonos, Iryna (Гельветика, 2019)
UK: У статті проведено товарну, біохімічну та органолептичну оцінку 4-х сортозразків персику раннього строку достигання у свіжому стані (Золотий ювілей, Іюньський ранній, Редхавен, Золота Москва) за показниками: середня маса плода та частка кісточки, вміст сухих розчинних речовин, сума цукрів, кислота титрована, вітамін С, дегустаційна оцінка смаку. У заморожених сортозразках визначено показник – величину втрати соку. EN: The commodity, biochemical and organoleptic assessment of 4 peachvarieties samples of the early ripeningperiods in fresh form was conducted (Zolotyiyuvilei, Iiunskiirannii, Redkhaven,Zolota Moskva) by using the indicators: the average fruit weight and the percentage of stone, the content of dry soluble substances, amount of sugars, titrated acid, vitamin C, a tasting taste assessment. Such parameter as amount of juice loss has been determined in the frozen varieties samples.
The comparison of commodity, biochemical, organoleptic quality indicators of fresh and fresh frozen peach fruits of the early ripening period grown in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Keywords: плоди персику; строк достигання; біохімічний склад; заморожені сортозразки; дефростація; дегустаційна оцінка; товарна якість плодів; сухі розчинні речовини; вітамін; сума цукрів; кислота титрована; peach fruits; the ripening period; the biochemical composition; the frozen varieties samples; defrosting; the tasting assessment; the commercial quality fruit; the dry soluble substances; vitamin C; the amount of sugars; titrated acid