Технічна ефективність інсектицидів проти східної плодожерки та фруктової смугастої молі у насадженнях персика Півдня України - Юдицька, Ірина Валеріївна; Клечковський, Ю. Е.; Yudytska, Iryna; Klechkovskyi, Yu (Київ : 2021, 2021)
UA: Встановити ефективність інсектицидів для захисту насаджень персика від основних лускокрилих фітофагів на основі уточнення їхніх біологічних особливостей в умовах Півдня України. Методи. Польовий. Технічну ефективність інсектицидів визначали у насадженнях персика сортів Редхавен і Золота Москва. Схема досліду включала 6 варіантів із застосуванням п’яти хімічних інсектицидів Біологічні особливості розвитку лускокрилих шкідників уточнювали за допомогою феромонних пасток, відповідно до загальноприйнятої методики. EN: To determine the effectiveness of insecticides for peach orchards protection from the main Lepidoptera pests on the basis of clarifying their biological characteristics in the conditions of the South of Ukraine. Methods. Field methods. Technical effectiveness of insecticides was determined in peach orchards of Redhaven and Zolota Moskva cultivars. The scheme of the experiment included 6 variants using 5 chemical insecticides. Biological features of Lepidoptera pests development were specified using pheromone traps, in accordance with the generally accepted methodology.
Technical e ectiveness of insecticides against oriental fruit mothand paech twigborerin peachorchards of the South of Ukraine
Юдицька І. В., Клечковський Ю. Е. Технічна ефективність інсектицидів проти східної плодожерки та фруктової смугастої молі у насадженнях персика Півдня України. Карантин і захист рослин : науково-виробничий журнал. 2021. № 4. С. 10-14.
Keywords: Grapholitha molesta Busck.; Anarsia lineatella Zell.; інсектициди; персик; технічна ефективність; шкідники; insecticides; peach; technical e ectiveness; pests