Аналіз перспективних способів утилізації органічного сміття - Богатирьов, Р. О.; Ковальов, Олександр Олександрович; Паляничка, Надія Олександрівна; Kovalov, Oleksandr; Palianychka, Nadiia (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Зростання населення та урбанізація призводять до збільшення обсягів органічних відходів. Утилізація органічного сміття є важливим аспектом екологічної політики багатьох країн. Неправильне поводження з ними може спричинити забруднення ґрунту, води і повітря. У даному аналізі розглядаються перспективні способи утилізації органічного сміття, такі як компостування, анаеробне бродіння, використання для виробництва біогазу та інші сучасні технології. Основні матеріали дослідження Компостування є одним із найбільш відомих і широко використовуваних методів утилізації органічних відходів. Цей процес полягає у біологічному розкладанні органічного матеріалу під впливом мікроорганізмів у присутності кисню. Основні переваги компостування: 1. Екологічність: Компостування допомагає знизити кількість відходів, що потрапляють на звалища, та виробляє природне добриво. 2. Економічність: Цей метод потребує мінімальних інвестицій та може бути здійснений як у домашніх умовах, так і на промисловому рівні. 3. Відновлення ґрунтів: Компост збагачує ґрунти поживними речовинами, покращуючи їх структуру та родючість.
Keywords: утилізація органічного сміття; компостування; анаеробне бродіння; піроліз; газифікація; родючість ґрунтів; впровадження технологій