Вплив інновацій на облік, контроль та аналіз фінансової звітності при переході на МСФЗ - Костякова, Анна Анатоліївна; Kostyakova, Anna (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: В епоху глобалізації та динамічних змін у світовій економіці системи обліку, контролю та аналізу мають вирішальне значення для забезпечення прозорості, надійності та точності фінансової інформації. Адаптація до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) вимагає від компаній перегляду певних фінансових процедур та впровадження інноваційних підходів до систем обліку, контролю для оптимізації аналізу фінансової звітності, підвищення якості підготовки звітності та відповідності міжнародним вимогам. Акцент сьогодення доцільно фокусувати на ключові інноваційні інструменти та технології, які трансформують традиційні підходи щодо обліку та контролю, зокрема сучасне програмне забезпечення, автоматизацію процесів, штучний інтелект та великі дані, тобто їх вплив на ефективність збору, обробки та інтерпретації фінансових даних задля дієвості зрозумілості фінансової діяльності підприємства.
Keywords: МСФЗ; інновації в системі бухгалтерського обліку; оптимізація аналізу фінансової звітності; фінансовий менеджмент; інтеграція автоматизованих систем бухгалтерського обліку; фінансова інформація