Економіка і організація торгівлі: курс лекцій - Болтянська, Лариса Олексіївна; Болтянская, Лариса Алексеевна; Boltianska, Larysa; Прус, Юрій Олександрович; Прус, Юрий Александрович; Prus, Yurii; Терещенко, Максим Анатолійович; Tereshchenko, Maksym (Люкс, 2021)
UK : У курсі лекцій викладено зміст дисципліни «Економіка і організація торгівлі». Наведені основні засади функціонування торгових підприємств у сучасному ринковому середовищі, визначені основні механізми їх управління, організаційні структури, відображені особливості функціонування роздрібної та оптової торгівлі та ведення посередницької діяльності в даній сфері. Приділяється увага поняттю та сутності товарообороту торгового підприємства, особливостям нормування товарних запасів, ресурсному потенціалу торгівлі та оцінки ефективності його використання. Курс розкриває структуру та класифікацію витрат обігу торговельного підприємства та формування показників результативності діяльності даних форм господарювання.
Keywords: ринок; види торгових об’єктів; різновиди оптової торгівлі; посередництво; види посередників; товарооборот; персонал; номенклатура витрат; рентабельність