Аграрний сектор україни в контексті світової продовольчої безпеки: виклики та перспективи - Боркович, Василь Володимирович; Цап, Володимир Дмитрович; Tsap, Volodymyr (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Аграрний сектор України, зокрема виробництво сільськогосподарської продукції, є однією з ключових складових економіки країни. В останні десятиліття Україна зарекомендувала себе як важливий гравець на світовому ринку продовольства, зокрема завдяки значним обсягам виробництва зернових, олійних культур, а також м'яса та молока. Однак аграрний сектор України стикається з цілим рядом викликів, що впливають на продовольчу безпеку не тільки країни, а й світу в цілому. Аналіз цих проблем та можливостей для розвитку дає змогу побачити перспективи для аграрної галузі України в контексті глобальних тенденцій продовольчої безпеки.
Keywords: аграрний сектор України; продовольча безпека; продовольчий ринок