Правове регулювання системи надання адміністративних послуг в Україні : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Куліш, Мар’яна Миронівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У сучасних умовах реформування системи публічного управління в Україні особливої актуальності набуває питання правового регулювання надання адміністративних послуг як ключового елементу взаємодії держави та громадян. Ефективна, прозора та доступна система адміністративних послуг є необхідною передумовою утвердження принципів верховенства права, належного врядування та підвищення довіри населення до органів державної влади і місцевого самоврядування. Актуальність дослідження зумовлена реалізацією таких стратегічних документів, як Стратегія реформування державного управління України, Концепція розвитку електронного урядування та процеси децентралізації, що передбачають суттєве оновлення нормативно-правових механізмів у сфері надання адміністративних послуг. Незважаючи на значну кількість наукових праць у цій сфері, залишається недостатньо дослідженим питання комплексної оцінки чинного правового регулювання системи надання адміністративних послуг з урахуванням сучасних викликів та потреб її подальшого вдосконалення.
Keywords: надання адміністративних послуг; реформування систем; стратегія реформування