Особливості формування врожаю гібридів озимого ріпаку в умовах Південного Степу України : дипломна робота ОР «Магістр», спеціальність 201 «Агрономія» - Добруля, Софія Олександрівна (Запоріжжя : 2025, 2025)
UA: Дипломна робота присвячена вивченю сортових особливостей гібридів озимого ріпаку у посушливих умовах півдня України, оцінці їх урожайності, якості та ефективності вирощуванння у регіоні дослідження. Найвищу врожайність та енергетичну ефективність озимого ріпаку обумовило вирощування гібриду «Марк КВС», який суттєво перевищує досліджувані гібриди. У підсумку він забезпечив і найбільший економічний ефект від вирощування ріпаку озимого в посушливих умовах півдня України. За результатами досліджень рекомендовано виробництву вирощувати гібрид ріпаку озимого «Марк КВС» для отримання високої врожайності та якості продукції.
Keywords: ріпак озимий; врожайність; гібрид; економічна ефективність; енергетична ефективність