Математичний апарат в прикладних задачах геодезії - Цветкова, Г. О.; Іщенко, Ольга Анатоліївна; Ищенко, Ольга Анатольевна; Ishchenko, Olha (ТДАТУ, 2018)
Геодезія - область відносин, що виникають у процесі наукової, технічної і виробничої діяльності за визначенням фігури, розмірів і зовнішнього гравітаційного поля Землі, координат і висот точок земної поверхні та їх змін у часі, що проводиться з метою складання карт і планів. А з іншого боку - це галузь прикладної математики, тісно пов'язана з геометрією, математичним аналізом, класичною теорію потенціалу, математичною статистикою і обчислювальною математикою.
Keywords: геодезія; обчислювальна математика; топографічні карти; геодезичні вимірювання; інженерні задачі