Екологічні функції мікоризних грибів у плодових насадженнях - Денисенко О.; Герасько, Тетяна Володимирівна; Герасько, Татьяна Владимировна; Herasko, Tetiana (ТДАТУ, 2021)
UK : Мікоризні гриби забезпечують своїх рослин-партнерів вологою, азотом, фосфором, ферментами, гормонами, мікроелементами, вітамінами та іншими біологічно-активними речовинами, установлюють симбіоз із корисними бактеріями ризосфери, виділяють гломалін, який оптимізує агрегатний стан ґрунту. Мікоризація може сприяти більшому утворенню пилку на квітах мікоризованої рослини та більшому зав’язуванню плодів (припускають, що це пов’язане із постачанням фосфору.
Keywords: симбіоз; мікоризація; поживні елементи; садівництво; агробіоценоз саду; екосистемні послуги; черешня сорту Ділема; інокуляція коренів