Опис до патенту на корисну модель № 131511 "Прилад для контролю зубчастих коліс планетарних гідромашин" - Панченко, Анатолій Іванович; Панченко, Анатолий Иванович; Panchenko, Anatolii; Гуйва, Сергій Дмитрович; Гуйва, Сергей Дмитриевич; Gooiva, Serhii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Волошина, Анжела Анатольевна; Voloshyna, Anzhela; Панченко, Ігор Анатолійович; Панченко, Игорь Анатольевич; Panchenko, Ihor; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Прилад для контролю зубчастих коліс планетарних гідромашин містить корпус з базовою поверхнею, підпружинену рухому частину з вимірювальною поверхнею, пристрій, що зчитує показники контролю, встановлений на корпусі та кінематично пов'язаний з вимірювальною поверхнею. Базова поверхня виконана у вигляді сегмента опуклої циліндричної поверхні з радіусом, рівним різності діаметра виступів і радіуса колеса, сполучуваного з контрольованим зубчастим колесом, а вимірювальна - у вигляді півциліндра з радіусом, рівним радіусу зуба колеса, сполучуваного з контрольованим зубчастим колесом
Keywords: зубчасті колеса; гідромашини; машинобудування; планетарні гідромашини