Аналіз проблем управління водними ресурсами Дніпропетровської області - Швед, Є. (ТДАТУ, 2018)
Актуальність теми зумовлена тим, що використання водних ресурсів без дотримання екологічних вимог у процесі економічного та соціального розвитку спричинило корінну перебудову водних систем, зниження стійкості екосистем річкових басейнів, їх здатність до самоочищення і самовідновлення, а сучасні водогосподарські і гідроекологічні проблеми в Дніпропетровській області та в Україні в цілому набули очевидних слідів катастрофічності
Keywords: водні ресурси; використання водних ресурсів; управління водними ресурсами; охорона водних ресурсів; водокористувачі