Розвиток туристичного підприємництва - Тебенко, Віта Миколаївна; Tebenko, Vita (Хмельницький : 2024, 2024)
UA: Однією з галузей підприємницької діяльності є туристичне підприємництво. Туризм визнається пріоритетним напрямком економічного розвитку у багатьох країнах, оскільки він призводить до припливу валюти, податкових надходжень, створення нових робочих місць та підвищення іміджу країни на міжнародній арені. Індустрія туризму виступає суттєвим фактором економічних і соціальних змін у країні. Останні роки були складними для туристичної галузі України з причин закриття кордонів, обмеження на подорожі, карантинних обмежень, воєнного стану, які серйозно ударили по туризму як внутрішньому, так і міжнародному. Ці фактори разом та окремо впливають на розвиток туризму в Україні та вимагають адаптації галузі до нових умов. Індустрія туризму являє собою сукупність юридичних і фізичних осіб економічної та соціальної сфер діяльності, які надають туристам послуги з тимчасового розміщення (проживання), харчування, перевезення, екскурсійного обслуговування, організації відпочинку, розваг та ін.
Keywords: туристичне підприємництво; туризм; внутрішній туризм; інноваційний розвиток