Удосконалення технологічної лінії переробки зерна в умовах м. Запоріжжя : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Ковшар, Артем Миколайович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Метою дипломної роботи є підвищення ефективності роботи технологічної лінії з переробки зерна на конкретному підприємстві. У роботі проведено аналіз виробничої діяльності підприємства, розглянуто попит населення регіону на його продукцію. Обрано технологічне обладнання для переробки зерна, виконано необхідні роз рахунки та спроєктовано цех для переробки зерна, зокрема кукурудзи. Також описано вимоги до монтажу обладнання, розроблено монтажну карту та інструкцію з технічної експлуатації машини. Окрім цього, представлено заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, а також виконано розрахунок економічної ефективності вдосконаленої виробничої лінії.
Keywords: зерно; обрушування; лущення; удосконалення; монтаж; охорона праці; економічна ефективність