Місце і роль політичної освіти у формуванні політичної культури української молоді: теоретико-методологічний аспект - Морарь, Микола Васильович; Морарь, Николай Васильевич; Morar, Mykola (My University, 2020)
UK: У статті досліджується та визначається місце і роль політичної освіти у формуванні політичної культури українського суспільства. Підкреслюється, що сьогодні для українського сіспільства є характерною криза ціннісно-світоглядних засад, яка проявляється в утраті моральних орієнтирів. Суспільство украй дегуманiзоване, у ньому панують жорстокість, насильство, поняття гідності й життя знецінелося. Це виклики висувають необхiднiсть звернути увагу на теорію і практику виховання. Створення та забезпечення ефективного функціонування системи політичної освіти яка включає великий виховний і культурологічний потенціал, має вірішальне значення у формуванні політичної культури українського суспільства. EN: The place and role of political education in shaping the political culture of Ukrainian society is explored and determined. It is emphasized that fоr today's Ukrainian society there is а characteristic crisis of values-ideological princrples, as It manifests itself in the loss of moral standards. The society is extremely dehumanized, it is dominated bу cruelty, vrolence, the concept of dignity and life depreciated. These challenges cаll for attention to the theory and practice of education, nаmely political education as а basis for ideological education. Creating and ensuring the effective functioning of the political education system, which includes а great educational and cultural potential, is crucial for shaping the political culture of Ukrainian society.
The place and role of political education in the formation of political culture of ukrainian youth: theoretical and methodological aspect
Keywords: політична освіта; політична культура; політична свідомість; політичні цінності; гуманітарна політика; political education; political culture; political consciousness; political values