Процес стружкодроблення - Гетьманенко, В. Ю. (ТДАТУ, 2021)
Одним з найбільш ефективних методів, що дозволяють надійно управляти процесом дроблення зливний стружки при чистової і напівчистової обробці, є створення попереднього локального вакуумного впливу на зовнішній поверхні зрізаного шару, вироблене за певними законами.
Keywords: напівчистова обробка; чистова обробка; точіння заготовок; автоматизація; механічна лезвійна обробка; режими різання; верстати-автомати; верстатах з ЧПУ