Використання деревної біомаси як добриво для поліпшення грунтів у садах - Бондаренко, Лариса Юріївна; Бондаренко, Лариса Юрьевна; Bondarenko, Larysa (ТДАТУ, 2021)
Найбільш екологічно виправданим є використання деревних відходів у вигляді добрива. Запропонований спосіб компостування деревних відходів дає можливість створення цінного продукту - компосту, ефективність якого показана під час польових дослідів в садах на різних культурах. Компостування побічної продукції садівництва дозволить вирішити проблему утилізації деревних відходів і заповнити недолік органічних добрив, повернувши в ґрунт значну кількість органічного вуглецю.
Keywords: утилізація відходів садівництва; переробка деревних відходів; органічні добрива; компостування; поліпшення структури ґрунтів